הכנסו ותגלו..

מה קורה לגוף אם אוכלים כפית אחת של כורכום כל יום?
- כפית כורכום יום שומרת עלינו מדלקת, מרעלים, כאבים, ואפילו מסרטן
כורכום לאתר

מקור: http://www.healthy-holistic-living.com/

בהודו, כורכום מצוי בשימוש והוכתר "מלך כל התבלינים" כבר במשך 2500 שנה.
למרות שהכורכום שימש לראשונה כצבע, הינו כבר מאות שנים בשימוש הרפואה העממית, כך שכוחות הריפוי האמיתיים שלו הגיעו לאט לאור. היום הכורכום כבר ידוע בכל העולם כאנטי-דלקתי, אנטי-בקטריאלי וכמנטרל רעלים.
מחקרים שנעשו לאחרונה מגלים איך הפלא הטבעי הזה יכול גם לטפל במחלות כגון אלצהיימר וסרטן. אחרי שקראו מאמר זה תוכלו להתחיל להוסיף את תבלין הנס הזה לדיאטה שלכם בכל יום.

הנה 7 דרכים מוכחות על איך כורכום יכול לשפר את הבריאות והאושר שלך:

1. לוחם בדלקת באופן טבעי

מומחים רבים מקשרים מצב של דלקת כרונית לאורח החיים המודרני, כמו רבות רבות מהמחלות המודרניות שלנו. כורכום, או התרכובת הפעילה של הכורכום, פעול כחומר אנטי דלקתי רב עוצמה שאפילו עולה על היעילות של רביות מהתרופות האנטי דלקתיות הסינטטיות המקובלות.

2. מגן על המוח שלך

הפרעות קוגניטיביות כגון דמנציה ואלצהיימר לעתים קרובות קשורות לירידה ברמות של פקטור נגזר-מוחBDNF, שהוא סוג של הורמון גדילה. חוקרים מצאו כי כורכומין משפיע באופן חיובי על הרמות של BDNF ויכול לעכב או אף להפוך את המגמה של התפתחות מחלות מוח רבות או את ירידה הקשורה לגיל של תפקודי המוח שלנו.

3. מפחית את הסיכון למספר סוגי הסרטן

כורכום עשוי להיות אחד החומרים אנטי-הסרטניים הטבעיים החזקים ביותר שיש. לא רק שהינו יכול למנוע את צמיחת הסרטן, אלה יכול גם לעכב את ההתפתחות והתפשטות של תאים סרטניים, כמו גם להיות התרופה הטבעית הפוטנציאלית הטובה ביותר למחלה איומה זו.

4. משפר את העיכול

אכילת כורכום על בסיס יומי מגרה את כיס המרה, מפחיתה נפיחות וגזים, ומונעת דלקת של מערכת העיכול. עם זאת, כאשר הסובלים ממחלת כיס מרה, לא מומלץ לקחת כורכום על בסיס יומי, כדי למנוע גירוי יתר, שיכול לעשות להחריף את הבעיה. במקרים אלה יש להתייעץ עם מומחים למחלה.

5. הגנה על הלב שלך

כורכומין הראה השפה על הפחתה של כולסטרול LDL (הכולסטרול הרע), על מניעה של קרישת דם, וכיעיל בהסרה של הפלאק בעורקים.

6. מרגיע תסמינים של דלקת פרקים

אמנם יש צורך במחקר נוסף בתחום הזה, אך אנשים רבים מדווחים על שיפורים שונים של מצבם. זה עוזר להם להילחם בדלקת כרונית ומפחית את הכאב. חלקם אפילו טוענים שכורכומין יעיל עבורם יותר יותר מאשר OTC או תרופות מרשם זמינים בשוק כיום. וללא כל תופעות לוואי.

7. עיכובי הזדקנות ומשפרים את תוחלת חיים

רדיקלים חופשיים ודלקות משחקות תפקיד מרכזי בהזדקנות מוקדמת והכורכום משפיע על אלה כאמור. בהתחשב בעובדה שהוא גם מגן על הלב ונלחם בסרטן, שהם 2 הרוצחים הגדולים ביותר בעולם של היום, הרי שברורים יתרונותיו לאריכות הימים.

יתרונות אלה הם רק קצה הקרחון של מה שכורכום יכול לעשות בשבילך. מחקרים מגלים תועלות נוספות חדשות לבקרים ואין לדעת עוד כמה תגליות מדעיות ממתינות על סף דלתנו להתגלות בשנם הקרובות.

כדי לשפר את הבריאות, הכושר והאושר הכללי, להוסיף 1 כפית של כורכום לשייקים, מיצים, מרקים, תבשילים, רטבים ושאר אפשרויות על בסיס יומי.

יש המערבבים את הכורכום, עם מעט שמן זית ו/או מיץ לימון ובולעים את התערובת ככה.

* לידיעתך: כורכום, או התרכובת הפעילה והמרפאה ביותר של הכורכום, לא נספג היטב על ידי הגוף שלנו. למזלנו יש כמה דרכים לשפר את הקליטה פי כמה מונים.

הוספת קמצוץ של פלפל שחור היא אחד מהם. הוספנו עוד 3 דרכים נוספות לשפר את הספיגה של כורכומין ולוודא שאתם מקבלים את מלוא היתרונות בהוספת כורכום לתזונה היומית.

טריקים לשיפור את הזמינות וקליטה ולקבל סמכויות המלאה של הכורכום:

1. פלפל שחור

זה אולי משהו ששמעת והדרך הידועה ביותר להגדיל את הזמינות הביולוגית של הכורכומין. אפילו קמצוץ הקטן ביותר יכול להגדיל את הקליטה במאות אחוזים.
לכן, כאשר מבשלים עם כורכום, כדאי לוודא לא שוכח להוסיף פלפל שחור טחון טרי.

2. שומנים בריאים

הכורכום הוא מסיס בשומן ונספג הטוב ביותר בשילוב עם שומן. כאשר כורכום הוא בשילוב או לאכול עם שומן בריא – כמו שמן קוקוס, שמן זית, אבוקדו , או שמן דגים, יותר כורכומין עושה את המעבר המוצלח מהקיבה והמעיים למחזור הדם והתאים. ככה הוא יכול להיכנס ישירות למערכת הלימפה, לעקוף את הכבד ולהימנע מפירוק. זו הדרך הטובה ביותר להשתמש בשורש הכורכום הטרי, בשילוב שמני ההגנה הטבעיים המוספים אליו.

3. קוורצטין

קוורצטין הוא פלבונואידים צמחי הנמצא בפירות רבים, ירקות, ותה ירוק.
הוא מונע מאנזימים לשבור ולנטרל את החומר הפעיל שבכורכום. כלל האצבע:
ככול שהפרי או הירק הוא יותר: אדום כהה, כחול, או סגול, הוא יכיל יותר פלבנואידים.

4. חום

מחקרים מראים כי חום משפר את המסיסות של כורכומין. עם זאת, חימום יתר או במשך זמן רב מדי יהרוס את החומר הפעיל בכורכומין גם כן. אז אם מוסיפים כורכום לתבשיל, רצוי לעבור את שלב החימום הגבוה של התבשיל ולהוסיף את הכורכום בשלב מאוחר יותר, אחרי שמפחיתים את החום.

* בתור בונוס הוספתי מתכון שייק ירוק המשלב 3 מהטיפים שהוזכרו לעיל כדי לקבל את תרכובות הריפוי חזקה ביותר מהמשקה שלך.

שייק כורכום:

שייק ירוק טעים שמעצים את הזמינות של כורכומין לגוף שלך - מוצלח לטיפול במגוון רחב של בעיות בריאות כמו: אנטי-סרטני אנטי-דלקתי, ניקוי רעלים ומשמש כאנטיביוטיקה:

מתכון:

1 כוס תה מתמצית

1 כוס ירקות בעלי עלים ירוקים על פי בחירתך (תרד, מנגולד, או כרוב, פטרוזיליה, כוסברה ועוד, כל האפשרויות כל טובות)

1 כוס פירות יער מעורבת

1 כף שמן קוקוס

½ כפית – כפית כורכום טחון

¼ כפית פלפל שחור

דבש, סירופ מייפל או סטיביה להמתקה (אופציונלי)

* לערבל את התה הירוק והירקות בעלי העלים ירוקים עד שהתערובת חלקה.
להוסיף את שאר חומרים ולערבל שוב.

תהנו!

וזיכרו, בפעם הבאה שאתם מוסיפים כורכום למאכלים שלכם, אל תשכחו להוסיף קצת שומן בריא, פלפל שחור, ופירות וירקות צבעוניים עמוקים, אם אפשר, כדי להגיע למרב התועלות הבריאותיות מהאוכל שלכם .

למוצרי מזון משלים מלא וטבעי המכילים בתוכם 30 סוגי פירות, ירקות ופירות יער שונים - 100% טבעי << לחצו כאן >>

קבלו במתנה את אוצר הטיפים שלי בנושאי כושר, תזונה חיטוב הגוף וגישה מחזקת ומעצימה.

[fbcomments]

הצטרפו אלינו בפייסבוק

טוב לי בגופי

צרו קשר

תקנון אתר ופרטיות
אתר: נמרוד אלישר

כל הזכויות שמורות 2017 ©
לטוב לי בגופי- ניר הדס.